torstai 30. tammikuuta 2014

Heyyy brother

Kröhöm.. Sain vihdoin ja viimein innostuksen kirjoittaa blogiin (oli jo aikakin!) Mitähän kaikkea mulle on tapahtunut sitten viime kerran?

Emma, Lorenzo ja Giulia :)


Vietettiin uutta vuotta kaveriporukalla, syötiin ja ammuttiin pari rakettiakin ja tammikuun 1. syötiin porukalla sukulaisten kanssa ja pelattiin bingoa!

Tammikuun 3. päivä oli isot synttäribileet Macomerissä, juhlittiin mm. Kevinin (meksikolaisvaihtari) 18-synttäreitä ja 11. tammikuuta oli läheisessä kylässä "Festa di Leva" eli paikkakunnan -95 syntyneet järjestivät bileet. Sinä iltana tuli kyllä tanssittua aika paljon! Täällä siis on yleinen tapa, että joka vuosi se "vuosikerta" joka täyttää 18v. järjestää juhlat (eli noi ysivitoset oli vähän myöhässä, varastivat meidän ysikutosten vuoden!) Ja meidän Bortigalin -96 on tarkoitus järjestää Festa di Leva ennen kuin mä lähden, mutta mun Suomessa oleva hostsisko on jo palautunut.


6.1. eli Suomen loppiaisena täällä vietetään Befanaa, joka on vähän niin kuin meidän pääsiäinen/amerikkalainen joulusukka perinne. Täällä lapset (miksei aikuisetkin) uskoo että yön aikana la Befana eli noita-akka pistää semmosen ison sukan täyteen murua ja tossa ylhäällä näkyy tämän vuoden saalis. Tässä kuvas ei kauheen hyvin näy, mutta tuolla Kinder Bueno patukoiden etupuolella ne pilkottaa, nimittäin Ferrero Rocherit. Ne on niin hyviä! Sisällä on hasselpähkinätahnaa ja kokonainen pähkinä ja ne on päällystetty maitosuklaalla, jossa on jotain hasselpähkinä hippuja.. Ah, taivas ♥


Jossain vaiheessa meidän piti piirtää kuvikseen ja mä tein Michelangelon Davidin, tai siis piirsin vain kasvot. Noista hiuksista tuli kyllä tosi kököt koska mä aloin kyllästyä, hahah :D Ja ton Sardegna 360 -kirjan sain mun hostäidin siskolta ja hänen perheeltään myöhäisenä joululahjana ja toi on kyllä niin mahtava! Kuvat on ihan mielettömän kauniita, on saatu vangittua jonkun verran tätä Sardinian luonnon kauneutta.


18.-19. oli Sant'Antonion juhla ja sitä juhlitaan ainakin koko Sardiniassa, Italiasta en oo varma, ja aika monessa paikassa sytytetään kokko (meinasin kirjottaa nuotio, mutta taitaa mennä vähän nuotio-käsitteen yläpuolelle). Toi puu joka kököttää keskellä on ihan ontto sisältä ja pimeällä näkyi hienosti kun tuli loisti ja liekit kurkottelivat sieltä puun sisältä! Lauantaina ja sunnuntaina oli siis lounaat ja illalliset ja tuli taas syötyä ihan liikaa, huhhuh.. Kyllä tosta kuvasta "nuotion" edessä näkyy että posket on jotenkin kummasti levenneet... :(

En oo amerikkalainen, mulla ei ollu mukana omaa lippuani ja autoin Marya sen jättimäisen lippunsa kanssa!

Itävaltalainen Hanni ja Mary ♥

Meillä oli viime viikonloppuna Sardinian vaihtareiden tapaaminen ja oli tosi hauskaa ja sain tutustua paremmin kaikkiin! Sunnuntai aamulla me juostiin 2km hyväntekeväisyys juoksu Rotarin END POLIO NOW -paidat päällä (mulle annettiin XL ja oikee koko olis varmaan ollu M, toi oli mulle yhtä istuva kuin teltta..) Sain taas annettua pinssejä jonkun verran, mutta mulla on silti vielä ihan kauheesti jäljellä :o


Tältä mun bleiseri tällä hetkellä näyttää, toi selässä oleva lappu on siitä hyväntekeväisyysjuoksusta :) Tässä kuvassa näyttää että mulla ois kauheen vähän pinssejä, mutta kyllä niitä oikeesti on aika paljon!

Oops, tuli vissiin vähän tanssittua, oon ihan punanen!

Sunnuntaina Sassarista (vajaan tunnin matka Bortigalista) meitä - mua, Marya ja Keviniä - tuli hakemaan mun hostäidin sisko ja ajettiin suoraan Bortigaliin koska Sant'Antonion juhla jatkui vielä viime viikonloppunakin lounaan ja illallisen ja tanssin ja karaoken muodossa. Kevinin hostisä tuli hakemaan hänet kotiin, mutta Mary nukkui meillä eikä menty maanantaina kouluun..


Oon alottanut Geishan muistelmat -kirjan lukemisen italiaksi! Lukeminen on hirvittävän hidasta mutta ainakin ymmärrän suurimman osan :) Nyt on ihan hirveä lukemisinnostus, luin Dan Brownin Infernon suomeksi ja 50 Shades of Grey englanniksi tammikuun aikana!

Tässä nyt siis tämän kuukauden tekemisiä, kirjoittelen viimeistään taas kuukauden päästä, hahah.. No ei kyllä mä ainakin yritän taas sitten kun on innostusta :)

PS. Helmikuun 5. päivä tulee puoli vuotta täyteen!!

torstai 2. tammikuuta 2014

Praha

Meinasin tehdä samantyylisen postauksen Prahasta kuin Firenzestä, (kertoa pitkästi ja yksityiskohtaisesti) mutta kiinnostus ei tällä hetkellä ole katossa, joten lättään teille parhaimpia kuvia randomissa järjestyksessä ja saatan väliin höpistäkin jotain :)

Holokaustin aikana kuolleiden juutalaisten nimiä.

Corona

Elämäni ensimmäinen Frozen Yoghurt, nams!

Prahan kuuluisa kello (<-- se on linkki!!)

Goulash ja vielä juuri tämä kyseinen annos goulashia, se vei mun sydämen! Ruoka oli Prahassa niin hyvää, vähän suomalaisia makuja ja aamupalaksikin oli jotain vähän suolaisempaa. Tummahkoa leipää ja leivän päälle voita, kinkkua, juustoa ja kurkkua. Mä olin ihan taivaassa!

Holokausti museosta.

Kymmenen ihmisen huone.

Trdelnik kanelilla, perinteinen tsekkiläinen herkku ♥

Oltiin vahamuseossa...

Exchangers ♥

Maryn synttäripäivänä käytiin meksikolaisessa!

Lopuksi vielä koko porukka! Reissun aikana ystävstyin taas uusien ihmisten kanssa ja koko 5C oli ihan mahtava :)

Lopuksi vielä ihan

MAHTAVAA UUTTA VUOTTA 2014 KAIKILLE!