keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Being an exchange student part 2

Tämä postaus puolen vuoden kunniaksi!

WHEN A STRANGER SPEAKS TO YOU IN YOUR NATURAL LANGUAGE:

Tämä tapahtui mulle kerran, Milanon lentokentällä kun oltiin palaamassa kotiin Prahasta. Luokalla, jonka kanssa me oltiin oltu Prahassa, oli yks poika, joka oli viime vuonna ollut kuusi kuukautta Turussa ja hän tunsi yhden milanolaisen tytön, joka taas oli ollut koko viime vuoden Suomessa. Aluksi koko tilanne oli vähän sekava enkä mä tajunnut mistä oli kyse ja mietin vain että "kuka toi tyttö nyt oikein on?" Ja sitten tämä alkaa puhumaan lähes virheetöntä suomea. Lähes virheetöntä. Aluksi en erottanut mitään aksenttia, olis mennyt ihan suomalaisesta, vaikka kyllä sitten hetken päästä alkoikin virheitä tulemaan kun puhuttiin kauemmin, mutta silti! Mä olin ihan ällikällä lyöty.

WHEN YOU ACCIDENTALLY SPEAK THE WRONG LANGUAGE:

Tätä on tapahtunut aika useinkin, mutta esimerkiksi heti Emilyn, sen milanolaisen tytön, tapaamisen jälkeen menin puhumaan Marylle ja aloin vaan puhua suomeksi. Siis mä en edes heti tajunnut sitä, paasasin varmaan viis kokonaista virkettä menemään ja sitten vasta tajusin että mitä kieltä olin puhumassa.

WHEN YOU PUT 2 AND 2 TOGETHER AND FINALLY UNDERSTAND A CERTAIN PHRASE:

Välillä tuntee itsensä niin tyhmäksi kun ei ole ennemmin tajunnut jotain asiaa...

WHEN SOMEONE OVER-EXPLAINS A WORD YOU ALREADY KNOW:

... mutta sitten kun sä tiedät jonkun sanan/kielioppiasian ja ihmiset alkavat selvittämään sitä sulle juurta jaksain, niin alkaa tympimään. Tai se, että ihmiset pelkää etten ymmärrä ja yrittävät puhua hitaasti ja käyttää helppoja sanoja. Kyllä mä ymmärrän! Ja jos en kahta sanaa tiedä, niin ymmärrän kuitenkin sen pointin!

WHEN SOMEONE ASKS YOU HOW'S THE FOOD IN YOUR HOST COUNTRY:

Noh, Italiassahan sitä ollaan.

WHEN ALL YOUR FRIENDS EXCEPT YOU ACTUALLY HAVE TO STUDY:


WHEN YOU FEEL TOTALLY FRIEND-LESS:

It happens.

WHEN YOU FIRST MET THE OTHER EXCHANGE STUDENTS IN YOUR HOST TOWN:


WHEN YOU'RE MORE INTERESTED WATCHING PEOPLE SPEAK THAN YOU ARE IN LISTENING TO THEM:

Alussa totuin vain olemaan keskittymättä siihen mitä ihmiset puhuu, koska mä en ymmärtänyt. Sitten siitä kehittyi tapa ja nyt sitä tapahtuu vahingossa ja usein löydän itseni esim. tuijottamasta kiinnostuneempana ruokalautasta kuin osallistumaan keskusteluun.. Paha tapa, paha tapa.

WHEN YOU TAKE THE SAME EXAMS AS THE REST OF YOUR CLASSMATES:


AND WHEN SUDDENLY IT'S FEBRUARY 2014, AND YOUR EXCHANGE IS FLYING BY :(

All gifs from Blazers and Pins