sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kuulumisia: Joulu-edit

Kaksi päivää jouluaattoon ja vielä ei tunnu yhtään joululta. Tai ei, oikeastaan tänään tuli kyllä vähän sellaista jouluntunnetta ekaa kertaa!


Kun mä viime viikolla tulin yks päivä koulusta kotiin, joulukuusi oli ilmestynyt olohuoneeseen!


Leivottiin tänään pipareita...


... ja pullia!
Tässä vaiheessa alkoi tosissaan jouluttaa! Pullista tuli samanlaisia kuin Suomessakin, mutta piparit oli ehkä vähän hassunmakuisia, mutta silti hyviä. Suurimmaksi osaksi varmaan johtui siitä, että käytettiin ihan kunnon vaahterasiirappia eikä sitä tummaa siirappia, mitä me käytetään leipomiseen Suomessa :)


Meille tehtiin myös tuo seimihöskä, jonka nimeä on oo vielä kolmessakaan päivässä saanut mieleen suomeksi. Italiaksi presepe. Vähän isompi kuitenkin, mitä oon tottunut. Äiti kertoi, että yks bortigalilainen oli tehnyt juuri tuon samaisen seimihöskän pihalle, tyyliin koossa 5x5 metriä.. :o


Meillä oli perjantaina kuoron esiintyminen koulun joulukonsertissa. Laulettiin White Christmas, Imagine ja We Are The World. Ja mun piti juontaa julkisesti italiaksi! Mulla oli siis vain yks "repliikki", mun piti lukea lapusta muutama fakta We Are The World -laulusta, ja kaikki kehui mun lausumista, ehehhee, oon niin paras!! (okei pari ihmistä kehui lausumista, ei läheskään kaikki ja en oikeesti oo paras). Mutta tultiin tosiaan hostäidin kanssa kotiin vasta puoliyhdeltä.. koulunkin joulujuhlat Italiassa on vähän eri luokkaa :p


Eilen Santa Mariassa oli lounas ja siellä oli myös Nuoron (provinssin) presidentti ja mä olin mukana tarjoilemassa. Mä olin aiva jännityksissä, koska en oo kauheen hyvä tarjoilemaan, mutta kai munkin pöydässä olleet saaneet ihan kyllikseen syötyä. Söivät siis eilen mm. sikaa, joka paistettiin tolleen siististi!


Joulupaketti, joka on mun isän siskon perheeltä :) toi uusi Reissumies oli niiin hyvää (varsinkin mun hostisän tekemän juuston kanssa, lämpösenä, juusto sulaneena, mm'mm)! Eikä tossa Fazerin sinisessäkään mitään valittamista ollut..


Koska en oo tajunnut ottaa kuvia Pandorosta, Panettonesta tai suklaa Panettonesta niin piti ottaa kuvat Googlesta :o Italialaisia jouluherkkuja, jotka on ihan älyttömän hyviä! Maistoin itseasiassa eilen ensimmäistä kertaa tota suklaa panettonea ja menetin sydämeni!

Yritän palailla taas mahdollisimman pian Prahan postauksen kanssa, mutta saa nähdä löytyykö aikaa ja viitsimistä :p Ciao!

perjantai 6. joulukuuta 2013

Kuulumisia

Koska mulle ei taaskaan ole tapahtunut mitään sen suurempaa, teen taas tälläisen vähän random-postauksen, kuulumisia vähän tältä viikolta :)


Maanantaina oltiin hostäidin ja -veljen sekä Maryn ja Christellen kanssa katsomassa Nälkäpeli Vihan liekit (toisin sanoen Hunger Games La Ragazza di Fuoco) joka täytti, tai oikeastaan ylitti, odotukset! Myös sen suhteen, että ymmärsin oikeastaan kaiken (leffa oli siis italiaksi ilman tekstityksiä), joitain sanoja lukuunottamatta. Mutta siis ymmärsin aina, että mistä puhuttiin :) nyt innolla odottamaan kolmatta!


Nimenomaan, NAM! Ja kyllä, ne on Salmiakki Aakkosia! Kun aloitin kuoron, tutustuin yhteen tyttöön, joka oli viime kesänä yhden kuukauden Suomessa, ALAVUDELLA!! Siis ihan mitättömän lähellä Kurikkaa! No kuitenkin, hänellä oli sitten puolipussillista salmiakki jäljellä, koska hän ei niistä tykkää ja mä sain sitten sen♥ puolipussia hupeni aika nopeasti, vaikka kyllä mä niistä yritinkin nauttia.. :b


Ostettiin eilen mulle uutta väriä, värjätään mun hiukset Prahan reissun jälkeen vähän punertaviksi :)


Alotin lukemaan Viisasten Kiveä italiaksi! Jos en olisi lukenut kirjaa suomeksi n. kymmentä kertaa en varmaan ymmärtäisi yhtä paljon kuin nyt ymmärrän. Aika tylsistyttävääkin tota on lukea, kun oikeesti muistaa ihan jokaisen pikku yksityiskohdan mitä tapahtuu.. Ehkä seuraavaksi luen sitte Kuoleman Varjelukset, koska sitä en varmaan muista niin hyvin ja se meiltä löytyy ainakin kotoa :)

ps. toi kirja on niin söpö, KOSKA KUVAT!!
pps. Dumbledoren nimi ei ole Dumbledore, vaan Silente, WHAT?


Alotin uuden sarjan, Pretty Little Liars. Vaikuttaa ihan ookoolta, koska pitäähän mulla olla joku korvaava, kun nyt kun sain kirittyä Supernaturalin ajan tasalle, ja pitää odotella SPN:n ja New Girlin jaksoja aina sen viikon..


Sunnuntaina lähtö sitten Prahaan, jeeijj!! Oon ollut oikeestaan koko viikon vähän kipeenä, toivotaan että paranisin ylihuomiseen mennessä melkein täysin, en millään haluaisi olla kipeenä reissussa..

En muuten millään voi uskoa, että vajaan 20 päivän päästä on joulu! Mulla ei oo vielä yhtään joulumieltä, jouluvaloja ei oikeastaan näy vielä missään, joulukalenteria mulla ei oo (muutakuin mun lukemissa blogeissa, hehee) ja muutenkin, ei joulu vaan voi olla samanlainen täällä. Mutta toisalta, sen takiahan se onkin mahtavaa, saan kokea sardinialaisen joulun :) nyt nukkumaan flunssa pois, ciao!