perjantai 29. marraskuuta 2013

Wassup?

Koska mulla ei oo instagramia en voi tehdä instagram-koostetta, joita näkee nykyään melkein joka blogissa, mutta tein kuvakoosteen kuvista, joista ainakin osa on otettu kännykällä! Sovellan tätä myös vähän siten, että selittelen asioita väliin, koska muuten asiat jäisivät vähän epäselviksi.. :b



Oli ihana tulla kotiin, kun kannettavan päällä oli ilmestynyt kirjekuori! Kun lueskelin Costumea pari päivää myöhemmin, juttelin samalla mun hostperheen kanssa. Sitten kun mä katoin yhtä mainosta mä melkein pelästyin, koska se olikin suomeksi XD tää suomeksi/englanniksi/italiaksi ajatteleminen ja puhuminen on kyllä tosi hämmentävää!



Viime sunnuntaina oltiin Nicolen ja Giordanan kanssa paikallisessa kahvilassa. Cioccolata ei ole kaakaota, vaan vähän niin kuin sulatettua suklaata. Joo, ei siis semmosta litkua vaan aika jähmeää nestettä. Se on niiiiin hyvää. En oo vielä maistanut valkosuklaa-cioccolattaa tai pähkinä-maitosuklaan makuista, mutta innolla odotan♥



Eli maanantaina ei ollut koulua, koska koulun siivoojat olivat lakossa. Kiva yllätys maanantaiaamuna "mennä kouluun" kun ei sitten tarvinnutkaan! Hengailtiin sitten koko päivä Macomerissa, tulin kotiin ja illalla menin takaisin Christellen ja Lucan (poika siltä mun ekalta luokalta) kanssa. Toi kahvi oli älyttömän hyvää (ei kyllä voita cioccolattaa), en muista sen nimeä, mutta suklaista se ainakin oli :3



Tiistaina lähdettiin isolla porukalla koulusta Oristanoon (läheinen kaupunki, ehkä tunnin matka) teatteriin, ja tossa kuvassa ollaan "aamupalalla". Oli tarkoitus syödäkin jotain, mutta kaikki pastat (pasta tarkottaa myös sellasia.. ööh, makeita "pasteijoita". En mä osaa selittää! Vähän niin kuin pullia, mutta ei lähelläkään. Joo, makea pasteija taitaa olla paras selitys) mutta kaikki oli loppu :( Joten juotiin sitten vain kahvit (+ mä söin croissantin joka mulla oli mukana, muahhahhaaa!)

Itse teatteriesityksestä en ymmärtänyt kauheesti, mutta se kertoi Danten matkoista helvettiin, kiirastuleen ja taivaaseen. Eli näytelmä oli Danten joskus kauan sitten kirjoittaman kirjaan pohjautuva. Mitä nyt siitä sain irti, niin oli se ihan hyvä ja siinä oli pari tosi hienoa tanssiesitystä.



Mietin kauan että kehtaanko laittaa tuota ekaa kuvaa tänne blogiin ollenkaan... ehheheh, siinä näkyy siis mun matikan koe. Ei sillä, kyllä pari mun luokkakaveriakin sain jonkun viisi pistettä, mutta onhan toi aika säälittävää. Mä en kyllä tiennyt, että mun pitää toi kyseinen koe tehdä, enkä muutenkaan ole ymmärtänyt matikan asioita oikeestaan ollenkaan, mutta silti.

Ja toi toinen kuva on toissapäivältä, kun käveltiin Bortigalissa ja sitten yhtäkkiä tiellä on järkyttävän suuri jalanjälki (tosta kuvasta ei kauheesti erota, mutta aika suuri se oli)!

----------------------------

Pari tuntia sitten tulin Macomerista. Ensin olin puhumassa erään tulevan vaihtarin vaihtojutuista hostäitin kanssa ja jäin sitten extempore kahville Ludovican ja hänen poikakaverinsa kanssa. Ja jee, huomenna ei koulua, koska meillä on joku mielenosoitus tai vastaava! :o kamera joukkoon siis! Ja hauska sitten vaan jatkuu, huomenillalla on kahden tytön yhteiset 18v. synttärit, hihiii :) Vaatekriisi vaan meinaa uhkaavasti pukata päälle...

ps. Maanantaina katsomaan Nälkäpeliä hostäidin ja -veljen + Maryn kanssa!
pps. Reilun viikon päästä lähtö Prahaan, iiik, oon innoissani!!

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Firenze II

PÄIVÄ 3

Kolmaskin päivä alkoi heti museoilla (no eipä me reissun aikana muuta oikeastaan tehtykään kuin käyty museoissa, hahah :D) ja vierailtiin myös Galleria Accademiassa, jossa kuuluisa Michelangelon David-veistos sijaitsee. Se oli ihan valtavan kokoinen ja tosi vaikuttava! Kuvia ei saanut ottaa, enkä viitsinyt edes salakuvata, koska mun kamerasta kuuluu niin kova sulkijan-ääni joka kerta :( Davidista on kuitenkin kopio Piazza della Signorialla ja siitä sentään saa ottaa kuvia :D

Tää on musta niin hauska; molemmat on sillee "wow, take it easy man" (kuva kolmannen päivän ekasta museosta)

Galleria Accademian jälkeen mentiin kolmanteen museoon, jossa käytännössä sitten vaan istuttiin penkeillä... Siellä oli varmaan viisikymmentä erillistä huonetta, jossa oli jokaisessa yksi maalaus ja jokaisessa maalauksessa oli aina Jeesus eri ihmisten kanssa. Mutta Jeesus oli muuttumaton tekijä. Ei mulla ole uskonnollisia maalauksia mitään vastaan, mutta kyllä mä enemmän tykkään katsella vaikka Monet'n teoksia :D

En muista miksi Luca yritti murhata Christellen.. :o

Näissä kuvissa odotellaan että sade lakkaisi ja päästäisiin liikkeelle (=syömään)

Vihdoin sade sitten lakkasi ja päästiin syömään! Me mentiin Christelle-Mary-Kevin-Luca-Lara -kokoonpanolla (eli me vaihtarit + Luca ja Lara) pitsalle, omnom!

Vaihtarit heti vaan nettiin kun on WiFi! tosin mä en, koska mun kännykkä nyt on mitä on...


Saatiin kirjoittaa ton ravintolan seinälle oleviin puujuttuihin (jouduttiin sitte loppujen lopuksi maksamaan 2€/pää, mutta eipä se nyt haittaa)! Mä kirjoitin vasta viimeisenä eikä mun tekstille kauheesti ollut enää tilaa, mun nimikään ei edes mahtunut, mutta laitoin sitten vain yksinkertaisesti terveisiä Suomesta :) mut aika cool tommonen!

Pituusero!

Claudia ja Veronica ♥

Sebastiano, Sandro, Daniele ja Miriam :)

Sitten mentiin taas johonkin museoon.. ja museon jälkeen kiivettiin La Cuppolan (ih, en nyt oo ihan varma nimestä, mutta kuitenkin :D) huipulle. Jos en nyt ihan väärin muista niin saatiin taas kiivetä 460 askelmaa, ja ihan viimeset portaat oli vielä kauheen jyrkkiä. Hetken siellä huipulla sai levätä, ennen kuin alas alkoi laskeutumaan..

Joo, neljä tissiä :D

Campanile, johon kiivettiin toisena päivänä!

Huipulla tuulee! kun oltiin kiivetty alkoi vielä satamaankin..

Illalla ruoan jälkeen mentiin jälleen samaan baariin ja siellä tuli Ruotsi-Portugali jalkapalloa ja en edes tajunnut, että toisella puolella olleet ihmiset oikeasti oli ruotsalaisia!! olisin voinut mennä harjoittelemaan ruotsia niiden kanssa :D

Riccardo, Christelle ja Francesco

Giulia ja Lara

PÄIVÄ 4


Aamupalan jälkeen lähdettiin kirpakkaan aamuun ja suunnattiin Palazzo Pittille ja Giardino di Boboliin. Meille oli myös luvattu ekaa kertaa vesisadetta!

Kevin ja Mary :*

Francescot ja Rirccardo sekä taustalla Campanile ja La Cupola

Lara, Mary, Giulia, Kevin, Claudia, Veronica ja joku random huppupää

Koko porukka! (mut saattaa just ja just nähdä Francescojen välistä :b)

Palazzo Pitti ja taustalla Firenzeä

Toscanan maalaismaisemaa ♥

Giardino di Bobolin jälkeen kierreltiin kauan Palazzo Pittiä ja sitten mentiin syömään (toista kertaa Mäkkäriin ja söin ekan Big Macin elämäni aikana!). Sitten kierrettiin kaksi viimeistä kirkkoa ja sitten oltiin vapaitaaaaaa! Ei enää yhtäkään museota tai kirkkoa :D mun piti päästä vessaan, joten Luca osti jäätelön ja mä pääsin vessaan. Sitten Antonio lähetti mulle vähän ballo sardon musiikkia ja sitten käytiin kaupoilla (mä istuin H&M:n portailla odottamassa Christellen kanssa kun muut kiersivät kauppaa) ja sitten mentiin hotellille. Luca suoristi Christellen hiukset, mentiin syömään, käytiin yhdessä toisessa baarissa, mutta tultiin aika aikaisin hotellille, mutta valvottiin kyllä sitten myöhälle :D

Hiuksista tuli oikeesti aika hienot, mutta kyllä Veronica niitä sitten lopuksi vielä paranteli :b

Meillä oli niin paras reissu, mulla oli järjettömän kivaa ja odotan niin innolla Prahan matkaa!! Täällä Sardiniassa ei tosin ollut kauheen kivaa.. ootte varmaan lukeneetkin uutisista että minkälaista tuhoa täällä on tapahtunut - ihmisiä kuollut, taloja tuhoutunut. Myös yhden meidän opettajan pojan talo oli rikkounut täysin, katto irti ja kaikkea! Bortigalissa kaikki on onneksi hyvin, myrsky sijoittui enemmän länteen, onneksi, jos niin tässä tilanteessa voi sanoa..

lauantai 23. marraskuuta 2013

Firenze I

(okei päätin just, että jaan tämän Firenzen reissun muutamaan tai edes kahteen postaukseen koska tästä tulis ihan liian pitkä yhtenä!)

Meillä oli ihan mahtava reissu, en kestä! Firenze oli ihan älyttömän kaunis ja tutustuin kaikkiin ihmisiin paremmin. En malttaisi odottaa Prahan reissua, mutta eipä sitä kauaa tarvitse odottaa, kun joulukuun 8. päivä on lähtö :) Mutta kuitenkin, Firenze. Sunnuntaina oli siis herätys neljältä ja nukuin koko yönä nelisen tuntia, koska illalla oli iso illallinen täällä Bortigalissa. Ja eipä siinä reissun aikana muutenkaan paljoa nukuttu, että tänään en mennyt sitten kouluun ja sain nukuttua sellaset 13 tuntia, ah ihanaa :)

PÄIVÄ 1

Ihan ekaksi suunnattiin meidän kolmen tähden hotellille, Hotel Olimpiaan ja majoituttiin. Me oltiin Maryn ja Christellen kanssa yhdessä, ihiii, mun parhaat vaihtarikaverit ♥

Siellä hotellissa oli tommonen vanhanaikainen hissi! Se oli aika pelottava ja me mentiinkin yleensä portaita pitkin..

Huone oli muutenkin minimaalinen, mutta toi suihku ylitti kaiken. Kahen sentin päässä oli pönttö, hehheh...

Meidän hotellin piazzalla oli karuselli, johon ei sitten loppujen lopuksi koskaan menty :(

Meksikolainen karkki, jonka Kevin mulle lahjoitti. Ei kyllä pahemmin ollut mun makuun ja oli kuulemma jo vähän vanhaakin..

Me matkassa räihjääntyneet ja väsyneet vaihtarit! Mary, Christelle ja Kevin :)

Saatiin olla viisi minuuttia rauhassa ja sitten suunnattiin Piazza del Duomolle. Ihasteltiin ja kuvailtiin hetken aikaa, mutta sitten meidät päästettiin syömään vapaavalintaisiin kohteisiin. Me mentiin Mäkkäriin. Vihdoin. En ole syönyt yhtäkään hampurilaista reilun kolmen kuukauden aikana, joten kyllä vaan maittoi McChicken pitkästä aikaa!

Kevin, Silvia ja Giulia

Mä vähän huijasin ja söin eka ja kuvasin sitten vasta.. mutta kun mulla oli niin kova nälkä!

Meillä oli syömisen jälkeen vielä reilusti vapaa-aikaa, joten kierreltiin katuja ja käytiin muutamassa kaupassa (ostin yhen pannan - se olikin sitten ainut ostos koko reissun aikana!).

Yhdeksän (9) euron jäätelö.. Mä en meinannut uskoa korviani kun myyjä sanoi hinnan. Mut oli se kyllä ihan syötävää :3

Kokoonnuttiin ja lähdettiin taidegalleria Uffiziin. Se oli ehkä ainoa paikoista joissa käytiin, jonka tunsin etukäteen :b Mä ihmettelin reissun aikana että miksi se on nimetty Uffizi (virastot/toimistot), mutta Wikipedian mukaan se alunperin rakennettiin virastoiksi, joten se sitten selittääkin :D Mua ei kauheesti jaksanut kiinnostaa maalaukset ja patsaat, koska olin niin väsynyt ja jalat ei millään olisi jaksaneet liikkua, mutta kyllähän siellä aika upeaa oli. Sieltä voi siis mm. löytää Botticellin Venuksen syntymä ja Kevät, Tizianin Urbinon venus, Leonardo da Vincin Kristuksen kaste, Marian ilmestys ja Kuninkaiden kumarrus.. Kuvia siellä ei saanut ottaa, joten kuvia sieltä ei ole. Gallerian jälkeen hengailtiin aika kauan piazzalla ja siinä oli hyvin aikaa näpsiä kuvia :)

Tämä ja toi toinen ylempi kuva on Uffizin kahvilan terassilta :)

Meidän luokan tyttöjä...

... meidän luokan poikia...

... ja koko luokka ♥ Vi voglio troppo bene!

Kun toinen ryhmä pääsi ulos Uffizista käytiin hotellilla ja vähän ennen kahdeksaa mentiin syömään. Syötiin joka neljän päivän ajan samassa ravintolassa, oltiin tehty varaus jo etukäteen ja käytännössä yksi illallinen maksoi 10€ per naama. Alkupala, alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka + vesi, joka on kallista Firenzessä, kymmenellä eurolla on aika hyvin :D ruoan jälkeen osa lähti takaisin hotellille ja osa (minä mukaanlukien) jäi kaupungille opettajien kanssa kiertelemään. Ekana iltana ei tehty mitään ihmeellistä, haahuiltiin vaan ympäriinsä ja palattiin sitten hotellille nukkumaan.

PÄIVÄ 2

Toisen päivän aamuna vierailtiin heti aamupalan jälkeen parissa museossa ja yhdessä kirkossa ja kirkon jälkeen mentiin syömään. Sitten käytiin kolmannessa museossa ja kiivettiin n. 200 tai 300 rappusta ja sitten kiivettiin Campanilen reilut 400 rappusta. Eli toisena päivänä kiipeiltiin (ihan hyvä vaan, tuli syötyä koko reissun aikana aika hyvin.. :D)

(Ekasta museosta) ei olisi saanut kuvata sisällä, mutta olin pahis!

Joku söpö katukoira :)

(Toisesta museosta) söpöjä pikku-ukkeleita!

(Tää on se kirkko)

Tää on niin mun lempparikuva meistä, ihan parasss♥

Turtle face!

Palazzo vecchio, ihan jees

Sai kiivetä, mutta oli se sen arvoista!

Campanilen (korkea torni Piazza del Uomolla) reilut 400 rappusta selätetty!

Battistero di San Giovanni. Ihan kiva katto!

Vapaa-ajallamme löydettiin kiva karkkikauppa ja kallis suklaarasia

Käytiin syömässä ja sen jälkeen kävelemässä kaupungilla. Pienen kiertelyn jälkeen mentiin opettajien kanssa baariin ja viihdyttiinkin siellä sitten tovin. Palattiin hotellille, mutta ei menty aivan heti nukkumaan :D


Nyt pitää mennä nukkumaan, alla prossima, ciao!